Sfaturi pentru o frișcă bătută bine

Smântâna proaspătă de la Lăptăria cu Caimac se transformă într-o frișcă aerată, perfectă pentru a fi folosită la mousse-uri, cu fructe proaspete, peste o Pavlova.

Ingrediente

2 sticle de smântână pentru gătit și pentru frișcă de la Lăptăria cu Caimac

O lămâie

 

Mod de preparare

  1. Folosește smântână lichidă grasă, cu minim 32% grăsime.
  2. Răcește bine smântâna proaspătă, în frigider, înainte s o mixezi. Ideal ar fi să stea la rece timp de 24 ore înainte.
  3. Dacă ai timp, răcește bolul și telul pe care le vei utiliza pentru a bate frișca.
  4. Adaugă câteva picături de zeamă de lămâie în smântâna proaspătă în timp ce se bate pentru a obține o frișcă mai fermă.
  5. Mixează la viteză medie și oprește mixerul atunci când frișca ajunge să fie ca o spumă.

 

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

 

 

Articole similare