Tartă cu legume coapte și brânză cu smântână

O rețetă versatilă și sănătoasă, perfectă pentru a păstra echilibrul în alimentație. Legumele proaspete și coapte adaugă o savoare intensă, în timp ce brânza cu smântână de la Lăptărie completează gustul cu o aromă delicată.

Ingrediente:

  • 400g aluat de foietaj
  • 1 ou
  • 10 fire de sparanghel
  • 400g buchețele broccoli
  • 1 ceapă roșie
  • 150g baby carrots
  • 25g porumb conservă
  • 1 linguriță pudră usturoi
  • 370g Brânză cu smântână Lăptăria cu Caimac.
  • 3-4 fire de cimbru proaspăt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • lăstari de coriandru

Mod de preparare:

  1. Întinde foaia de aluat pe masa de lucru. Taie o fâșie de 1 cm din marginile ei. Unge suprafața aluatului rămas cu ou bătut, apoi lipește pe margini fâșiile tăiate. Unge și fâșiile cu ou bătut. Înțeapă aluatul din loc în loc cu o furculiță.
  2. Coace aluatul la 195°C, timp de 15-20 minute, în cuptor cu ventilație. Lasă aluatul să se răcească și între timp pregătește legumele coapte.
  3. Pune pe o tavă firele de sparanghel, baby carrots, ceapa roșie tăiată în sferturi și buchețele mici de broccoli. Stropește cu ulei și condimentează cu sare, piper și pudră de usturoi. Coace legumele la 180°C, timp de 25-30 minute, până când se rumenesc și se înmoaie.
  4. Pregătește umplutura de la tartă cu brânză cu smântână. Amestecă într-un bol 2 borcănele de Brânză cu smântână Lăptăria cu Caimac (370g în total) cu sare, piper și frunze cimbru proaspăt.
  5. După ce aluatul de foietaj s-a copt și s-a răcit presează mijlocul lui pentru a forma baza de tartă. Întinde pe toată suprafața crema de brânză cu smântână și nivelează cu o lingură.
  6. Taie legumele coapte în bucăți mai mici și așează-le peste umplutură. Presară deasupra lor boabele de porumb fiert și vlăstari de coriandru.

 

Trucuri:

Poți degusta această rețetă alături de un pahar cu Sana sau Ayran gustos de la Lăptăria cu Caimac.

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Articole similare