Lipii rapide cu iaurt de 10 de la Lăptăria cu Caimac

Cu ajutorul delicioaselor lipii făcute în casă, poți înlocui cu succes pâinea și te poți bucura în continuare de mese savuroase, până la ultima îmbucătură.

Lipiile cu iaurt pot fi consumate atât ca înlocuitor, cât și umplute cu diverse legume, carne sau ca și garnitură, lângă o salată de crudități.

Astăzi ți-am pregătit o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă de lipii cu Iaurt de 10.

Ingrediente

 • 250g făină
 • 5g praf de copt
 • sare
 • 190g iaurt de 10 Lăptăria cu Caimac
 • Pentru uns: Untul cel cu sare și pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

 1. Amestecă într-un bol larg făina, praful de copt și un praf de sare. Adaugă Iaurtul de 10 și amestecă bine cu o spatulă până când încorporezi cât mai multă făină în iaurt.
 2. Continuă să frămânți cu mâna în bol până când aproape toată făina este încorporată.
 3. Răstoarnă tot aluatul din bol pe blatul presărat cu făină și continuă să frămânți cu mâna până când obții un aluat neted și nelipicios.
 4. Împarte aluatul în 6 părți egale și modelează fiecare parte într-o bilă. Acoperă bilele de aluat cu un prosop de bucătărie și lasă așa timp de 20 de minute.
 5. După acest timp întinde fiecare bilă de aluat într-un disc cu diametrul de 12-15cm.
 6. Pune-le deoparte și încinge bine o tigaie nonaderenta, pe foc mediu spre mare. Unge tigaia cu puțin ulei și pune primul disc de aluat în ea. Așteaptă 20-30 de secunde apoi întoarce lipia pe partea cealaltă. După alte 20-30 de secunde mai întoarce o dată lipia. Vei observa cum începe să se umfle și să formeze un buzunar la interior. Lasă 20-30 de secunde apoi mai întoarce o dată și după 10 secunde poți scoate lipia din tigaie.
 7. Repetă operațiunea pentru restul de lipii.
 8. Topește 30-40g Untul cel cu sare, amestecă-l cu pătrunjel verde tocat și unge lipiile calde cu acest amestec.

 

Trucuri:

Dacă ai realizat o cantitate prea mare de aluat, îl poți păstra la frigider 2-3 zile, pentru a te bucura de savoarea lipiilor calde, gata luate de pe foc.

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

 

Articole similare