Totul despre
Lăptăria cu caimac

Suntem brandul de lactate de specialitate 100% românești, naturale și integrale, adaptate cerințelor și posibilităților lumii de azi. Ne implicăm în întregul proces: cu propria noastră fermă și cu animale hrănite din culturi proprii, avem atât mijloacele, cât și dorința de a produce lactate de calitate, sigure, nutritive și fără adaosuri inutile. Gustoase precum cele de la țară sau de la piață, dar sigure cum numai o fabrică performantă poate oferi. Îngrijim cu dedicare animalele, creăm cu pasiune gusturi noi, păstrăm standardele cu rigurozitate și credem că viața e mai liniștită când alegi faptele bune și-un pahar de lapte cald.

Povestea noastră

Suntem o societate integrată, ceea ce ne permite să controlăm și să garantăm pentru absolut tot ce ține de lactatele noastre, începând cu cerealele, oleaginoasele și fânul cultivate pe 3500 de ha, cu care asigurăm 90% din hrana vacilor.

De altfel, așa am pornit la drum în 1994, când am înființat compania 100% românească AGROSERV MĂRIUȚA. Atunci am început să ne ocupăm de cultura câmpului, urmând ca în 2005 să punem bazele uneia dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din România. Livrăm de peste 10 ani lapte crud, vrac, către mari procesatori din România și, recent, și din Bulgaria.

Astăzi avem aproximativ 2500 de animale, din care 1000 de vaci de muls. Vacile noastre sunt de rasă pură, cu pedigree (Holstein Friesian), și le creștem în stabulație liberă. Adică le creștem la fermă libere, nelegate, în adăposturi semideschise. Deci nu, nu putem arăta imagini cu pășuni incredibil de verzi! Dar știm cât de bine ne îngrijim animalele, și mai știm că felul în care le hrănim noi face să putem livra cel mai gustos lapte.

Ne bazăm pe principii actuale de îngrijire a animalelor, axate pe prevenție, și pe o echipă excelentă de trei medici veterinari și un tehnician veterinar care au grijă ca laptele de la vacă să fie, mereu, lapte de la vacă sănătoasă. Și știi vorba aceea cu „grasă și frumoasă”? Da, e nevoie de specialiști buni pentru asta, inclusiv de un specialist nutriționist care se asigură că animalele au un aport echilibrat de glucide, proteine și lipide, adaptat atât anotimpului, cât și vârstei fiecăruia dintre ele.

Lăptăria de la fermă

Având și puterea, și dorința de a produce lactate de calitate, sigure, nutritive și fără adaosuri, în 2018 am pus în funcțiune o fabrică modernă, în care îmbuteliem lapte de la vacă de cea mai bună calitate în ce privește conținutul de grăsimi, proteine și lactoză. Lapte curat, cu minimum posibil de germeni și celule somatice, datorită celor mai noi tehnologii.

Fabrica noastră este construită chiar lângă fermă, astfel încât laptele ajunge imediat pe linia de producție, neatins de om sau de aer, din rațiuni de igienă. Întregul proces (muls și îmbuteliat) are loc în doar 24 de ore. Astfel, ne asigurăm că te bucuri de lapte proaspăt, natural și sigur!

Valori pe care le respectăm integral

Corectitudine

Hrana unei vaci se vede în calitatea laptelui. Hrana noastră se vede în sănătatea și starea noastră de bine. Fiecare lucru pe care-l facem se reflectă în consecințele sale și în oamenii pe care-i adunăm în jur. De aceea, am ales calea curată, onestă, 100% transparentă de a produce lactate de specialitate, pentru că vrem să muncim și să trăim într-o comunitate de oameni responsabili, asemeni nouă, care primesc și dau tot ce se poate mai bun.

Orientați spre viitor,
inspirați din tradiție

Adevărul e mereu la mijloc. Credem că acesta este și cazul lactatelor adevărate, care trebuie să împace și standardele de siguranță alimentară din zilele noastre, și rețetele tradiționale ale locului în care trăim. Ca orice specialist adevărat, care își caută inspirația și identitatea și în comorile trecutului, și în posibilitățile prezentului.

Pasiune pentru gust

Ne plac lactatele și vrem ca ale noastre să fie cu adevărat de specialitate: pricepute să încânte simțurile cu meșteșug și responsabilitate. Pasiunea ne dă energie să încercăm și să creăm mereu gusturi și rețete noi, până suntem cu adevărat mulțumiți!

Depășim așteptările

Vacile nu iau pauză în weekend sau de sărbătorile legale, așa că ne țin mereu în priză. Și dacă tot nu stăm locului nicio clipă, încercăm să ne petrecem timpul specializându-ne neîncetat. Încercăm rețete, produse și tehnologii din ce în ce mai performante, așa încât gustul să vorbească mereu pentru noi, căci nouă ne rămâne mai puțin timp pentru vorbit.

Manifest pentru lactatele de specialitate

Credem că laptele de la vacă este un aliment extraordinar, plin de substanțe nutritive prețioase și de bunătate, care ne poate hrăni și trupul, și sufletul, și energia de a lua tot ce-i mai bun din viață.

Credem în oameni și în lactate de specialitate. Adică în pricepere și responsabilitate. În secrete atunci când e vorba de rețete unice și gustoase, și în transparență când vine vorba de procese, ingrediente și calitate.

Credem în lactatele integrale, pentru că sunt făcute din lapte așa cum îl dă vaca. Iar noi avem încredere în natură. Dar credem că fiecare trebuie să-și urmeze gustul, atâta timp cât își respectă și sănătatea. Și animalele. Și mediul.

Credem în 100% românesc. Suntem mândri că putem avea un business sustenabil și responsabil, 100% românesc. Mai ales într-un domeniu cu o asemenea tradiție!

Credem în 100% natural, și credem că nu mai e nevoie să spunem de ce.

Credem și în viitor, și în tradiție. Și în nutriționist, și în bucătar. Și în siguranță, și în gust. Credem în calea informată, de mijloc, calea specialistului, cea care ne convinge și simțurile, și vitalitatea.