Prăjitură cu iaurt cu miere și polen

Pentru momentele în care vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, ți-am pregătit o rețetă simplă de prăjitură, cu doar patru ingrediente.

Ingrediente

 • 400g iaurt cu miere și polen Lăptăria cu Caimac
 • 40g amidon
 • 4 ouă
 • 100g zahăr

Mod de preparare

 1. Mixează ouăle întregi cu zahărul într-un bol până când amestecul se omogenizează.
 2. Adaugă iaurtul cu miere și polen și mixează bine până când iaurtul se încorporează.
 3. Cerne amidonul și încorporează-l și pe el în amestec, mixând până când nu mai ai niciun fel de cocoloașe de amidon.
 4. Pregătește o tavă de copt cu pereți detașabili cu diametrul de 20cm. Unge-o cu unt și tapetează-o cu hârtie de copt. Folosește o singură bucată de hârtie, chiar dacă se încrețește pe margini. E important să fie o singură bucată pentru ca amestecul pentru prăjitură să nu se scurgă. Asigură-te că s-a lipit bine de pereții și de baza tăvii.
 5. Toarnă amestecul în tavă și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 1h-1h și 10 minute, până când prăjitura s-a umflat și s-a rumenit la suprafață, iar mijlocul ei este ferm.
 6. Scoate prăjitura din cuptor și lasă-o să se răcorească la temperatura camerei timp de 1h. Se va dezumfla pe parcurs ce se răcește, dar este normal să se întâmple așa.
 7. După 1h, pune prăjitura la rece, la frigider pentru cel puțin 2h.
 8. Abia apoi poți să o scoți din tavă și să o feliezi.

 

Trucuri:

Pentru a simți textura cremoasă a prăjiturii, las-o la temperatura camerei timp de 15 minute înainte de servire.

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă iaurtul cu miere și polen într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Articole similare