Cartofi noi cu smântână și verdețuri

Cea mai simplă rețetă de primăvară

2 porții / 30 de minute

Ingrediente:

  • 400g de cartofi noi mici
  • 1 borcan smântână dolofană Lăptăria cu caimac
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1/4 lămâie
  • câteva frunze de pătrunjel
  • câteva frunze de mărar

Mod de pregătire:

  • Preîncălzește cuptorul la 220 de grade.
  • Spală bine cartofii noi, fără să-i cureți de coajă. Pune-i într-o oală cu apă sărată și lasă-i să fiarbă până când sunt făcuți (verifică-i să se pătrundă ușor cu o furculiță).
  • Când sunt fierți, scurge-i bine și lasă-i să se usuce într-o strecurătoare. Tăvălește-i în puțin ulei de măsline, presară-i cu sare din belșug și dă-i la cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute, până sunt rumeniți după placul tău.
  • Cât timp cartofii stau la cuptor, prepară sosul de smântână. Toacă mărunt ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul și mărarul. Pune smântâna dolofană într-un bol încăpător și amestec-o cu câteva picături de zeamă de lămâie. Asezonează cu sare și piper, apoi gustă. Presară cea mai mare parte din verdețuri (păstrează puțin pentru decor) și amestecă sosul bine.
  • Scoate cartofii din cuptor. Toarnă sosul de smântână peste cartofi și mai presară puțină verdeață deasupra. Savurează-i cât sunt calzi.

 

Această rețetă a fost realizată de Oana Titică (chicineta.ro), care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestui aperitiv delicios. Bucuroși să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare