Pentru momentele în care vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, ți-am pregătit o rețetă simplă de prăjitură, cu doar patru ingrediente.
Ingrediente
- 400g iaurt cu miere și polen Lăptăria cu Caimac
- 40g amidon
- 4 ouă
- 100g zahăr
Mod de preparare
- Mixează ouăle întregi cu zahărul într-un bol până când amestecul se omogenizează.
- Adaugă iaurtul cu miere și polen și mixează bine până când iaurtul se încorporează.
- Cerne amidonul și încorporează-l și pe el în amestec, mixând până când nu mai ai niciun fel de cocoloașe de amidon.
- Pregătește o tavă de copt cu pereți detașabili cu diametrul de 20cm. Unge-o cu unt și tapetează-o cu hârtie de copt. Folosește o singură bucată de hârtie, chiar dacă se încrețește pe margini. E important să fie o singură bucată pentru ca amestecul pentru prăjitură să nu se scurgă. Asigură-te că s-a lipit bine de pereții și de baza tăvii.
- Toarnă amestecul în tavă și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 1h-1h și 10 minute, până când prăjitura s-a umflat și s-a rumenit la suprafață, iar mijlocul ei este ferm.
- Scoate prăjitura din cuptor și lasă-o să se răcorească la temperatura camerei timp de 1h. Se va dezumfla pe parcurs ce se răcește, dar este normal să se întâmple așa.
- După 1h, pune prăjitura la rece, la frigider pentru cel puțin 2h.
- Abia apoi poți să o scoți din tavă și să o feliezi.
Trucuri:
Pentru a simți textura cremoasă a prăjiturii, las-o la temperatura camerei timp de 15 minute înainte de servire.
Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă iaurtul cu miere și polen într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.