Chiftele la cuptor cu dovlecei și caș zvântat

O explozie de arome și culori. Combinația dintre dovleceii proaspeți și cașul zvântat creează o umplutură moale și cremoasă, care se îmbină perfect cu crusta crocantă a chiftelelor.

Ingrediente:

  • 600g dovlecel și zucchini
  • 100g caș zvântat, ras fin
  • 2 ouă
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 2 fire ceapă verde
  • mărar proaspăt tocat
  • mentă proaspătă, tocată
  • 40g făină
  • 100g pesmet panko
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Spală și rade dovleceii pe răzătoare. Presară-i cu sare, amestecă bine și lasă-i să se scurgă de apă timp de 30 de minute într-o strecurătoare. După ce a trecut acest timp, pune dovleceii într-un prosop curat/ pânză curată și stoarce-i bine cu ajutorul ei pentru a elimina orice exces de apă. În acest fel chifteluțele vor rămâne crocante. După stoarcere ar trebui să ai în jur de 350g dovlecel ras.
  2. Rade cașul zvântat, toacă ceapa verde, mărarul și menta.
  3. Într-un bol încăpător amestecă dovleceii storși, cașul zvântat ras, verdeața, ceapa, pudra de usturoi, ouăle, făina și pesmetul panko.
  4. Din amestecul obținut formează grămăjoare de 100g pe o tavă pregătită cu hârtie de copt și unsă cu ulei.
  5. Aplatizează-le cu ajutorul unei linguri, pentru a le da forma unei chiftele. Poți folosi și o formă rotundă din metal pentru a modela mai ușor chiftelele.
  6. Coace chiftelele în cuptorul preîncălzit la 200C, timp de 20-25 de minute.

Le poți mânca fierbinți sau reci, cu Iaurt de 10 sau Smântână Dolofană de la Lăptăria cu Caimac.

 

Trucuri:

Servește chifteluțele alături de o salată fresh de legume proaspete și bucură-te de o masă delicioasă, plină de vitamine.

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Articole similare