Ruladă cu ierburi aromatice și cremă de brânză

Pentru mese memorabile alături de întreaga familie ți-am pregătit o rețetă delicioasă și revitalizantă de ruladă cu ierburi aromatice și cremă de brânză, ce le va încânta papilele gustative încă de la prima înghițitură.

Pregătește-te ca cei dragi să-ți mai ceară încă o porție! 

Ingrediente

Foaia de ruladă

  • 4 ouă
  • 100 ml lapte Lăptăria cu Caimac
  • 150 g făină
  • 100g caș zvântat Lăptăria cu Caimac
  • sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • pătrunjel și busuioc proaspete, tocate mărunt

Umplutură

  • 75g baby spanac
  • 2 fire ceapă verde
  • 300g Brânză cu smântână Lăptăria cu Caimac
  • coajă de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Pentru foaia de ruladă, separă ouăle.
  2. Bate albușurile până când obții o spumă tare.
  3. Într-un bol separat bate gălbenușurile cu laptele călduț și un praf de sare, timp de 5 minute, până când amestecul se deschide la culoare.
  4. Încorporează în gălbenușurile bătute făina amestecată cu praful de copt, verdețurile tocate mărunt, apoi cașul zvântat ras fin.
  5. În amestecul obținut încorporează încet albușurile spumă, cu mișcări largi, pentru a păstra aluatul cât mai aerat.
  6. Toarnă compoziția într-o tavă 23x33cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace foaia de ruladă în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 12-15 minute.
  7. Răstoarnă imediat pe o altă hârtie de copt pregătită, îndepărtează hârtia de pe ruladă și rulează pe lungime. Acoperă cu un prosop și lasă să se răcească.
  8. Pentru umplutură, mărunțește baby spanacul și ceapa verde cu un chopper. Amestecă apoi frunzele cu brânza cu smântână, sare, piper și coajă de lămâie.
  9. Desfășoară foaia de ruladă înfășurată în hârtie, întinde pe suprafața ei umplutura pregătită lăsând 2 cm liberi pe laturile ei.
  10. Rulează strâns, învelește în folie alimentară de plastic și pune la rece timp de 1h.

 

Trucuri: 

Servește rulada cu salată verde și ridichi proaspete sau orice alte legume de sezon.

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Articole similare