Aperitiv festiv

Gustul creează emoţii şi amintiri. Produsele de la Lăptăria cu caimac vin din ţinutul ars de soare al Bărăganului, poartă în ele magia copilăriei mele fericite petrecute la Roşiori, un mic sat ialomiţean. Căci fabrica de lactate cu dichis se află chiar la Drăgoeşti, adică cumva la o aruncătură de băţ de casa bunicii mele. Adeseori, copil fiind, în verile caniculare dădeam o fugă cu căruţa la Drăgoeşti la bunicii verilor mei ca să mă răcoresc în lacul din spatele curţii.

Ah, nu am mai fost de mulţi ani în paradisul ialomiţean al copilăriei mele… dar cum să uiţi câmpurile cu nuanţe dramatice de galben şi alaiuri de ciulini, albăstrele şi maci, melanjul de miresme şi culori, plopii singuratici de pe marginea drumului, turmele de văcuţe liniştite şi fluturii coloraţi!?!

Produsele de la Lăptăria cu caimac au adus parfum de nostalgie în sufletul meu şi m-am trezit copleşită de tot felul de amintiri frumoase, iar bucuria de a găti cu produse atât de gustoase şi naturale a fost imensă.

Aperitivul festiv cu caş zvântat şi mazăre pe care l-am pregătit astăzi este ideal pentru mesele de sărbători şi, în plus, este tare delicios. Poftă bună sau nebună!

Ingrediente:

 • 225 g caş zvântat Lăptăria cu caimac
 • 3 ouă
 • 400 g mazăre verde dulce din conservă
 • 300 g smântână (15% grăsime)
 • 200 g făină
 • 1 plic drojdie uscată
 • nucşoară
 • sare
 • piper alb
 • mărar proaspăt
 • cremă de brânză proaspătă (pentru decor)

Mod de pregătire:

Într-un castron, ouăle se bat cu puţină sare, apoi se adaugă pe rând caşul ras, mazărea scursă, smântâna, mărarul tocat mărunt, iar la final făina amestecată cu drojdia. Nu puneţi toată făina odată, ci treptat până când compoziţia are consistenţa dorită. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust.

Compoziţia se lasă să se odihnească 20 de minute, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu făină. Se bagă la cuptor la foc mediu, vreo 40-45 de minute, până se rumeneşte pe deasupra (se încearcă cu o scobitoare). Se taie în pătrate doar după ce s-a răcit şi se decorează cu cremă de brânză şi mărar.

Această rețetă a fost realizată de Madame Pelin, care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestui aperitiv delicios. Bucuroși să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare