Tort de clătite cu cremă de lapte, flori de tei și vanilie

Ingrediente pentru crema de lapte:

200 ml frișcă lichidă

250 ml lapte

5-6 flori de tei uscate

O linguriță esență de vanilie

4 gălbenușuri

50g zahăr

O linguriță de amidon

Ingrediente compoziția de clătite:

Două căni de făină

O cană și jumătate de lapte

2 ouă

Un plic praf de copt

O linguriță de scorțișoară

Două linguri de zahăr

Un strop esență de vanilie

Mod de de preparare crema de lapte:

Se pun la fiert laptele, frișca lichidă și esența de vanilie. Odată ce au atins punctul de fierbere se adaugă florile de tei uscate, se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Între timp bateți cele 4 gălbenușuri cu zahărul până când acesta se dizolvă, iar compoziția capătă o culoare deschisă. După ce florile de tei s-au infuzat, strecurați laptele și adăugați-l treptat peste amestecul de gălbenușuri și zahăr, amestecând cu un tel. Puneți compoziția rezultată pe foc mic și amestecați cu telul timp de 5-6 minute. Amestecând continuu gălbenușurile nu se vor coagula. La final, pentru a obține o compoziție mai densă adăugați amidonul și amestecați în continuare timp de 30 de scunde până când obțineți o compoziție cremoasă și închegată, astfel crema de lapte va fi stabilă atunci când veți crea straturile tortului de clătite. Dați crema deoparte, acoperiți-i suprafața cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească. Între timp vă puteți ocupa de compoziția de clătite.

Mod de preparare clătite:

Într-un bol încăpător puneți laptele, ouăle și esența de vanilie și amestecați cu un tel sau mixer până când obțineți un amestec omogen. Adăugați apoi făina, praful de copt, zahărul și scorțișoara și amestecați din nou până ce obținețu un aluat gros, consistent. Dați compoziția la frigider timp de 30 de minute până când crema de lapte se răcește.

Încingeți o tigaie antiderentă cu un strop de ulei de floarea soarelui, aveți grijă să întindeți uleiul pe toată suprafața tigăii, vă puteți folosi de un servețel de hârtie. Odată ce tigaia este încinsă, puneți cu un polonic compozitia de clătite, formând clătite cu diametrul de 15-18cm. Coaceți clătitele pe fiecare parte timp de maxim un minut sau până când acestea capătă o culoare frumoasă aurie. Puneți crema de lapte pe fiecare clătită și clădiți un tortuleț din clătite care va încânta întreaga familie, deasupra adăugați fructele voastre preferate. Poftă bună!

Această rețetă a fost realizată de Pancake Planet, care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestui desert delicios.  Bucuroși să vedem cum se transformă iaurtul nostru într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare