Budincă fină de lapte cu apă de flori de trandafiri

Malabi, cunoscută și sub denumirea de Muhallebi sau Muhallabi, este o budincă de lapte aromatizată în mod tradițional cu apă de trandafiri, dar merge la fel de bine să folosești apă de flori de portocal. O găsim în majoritatea bucătăriilor arabe, e similară cu panna cotta italienilor (doar că nu se folosește gelatină) și se consumă în mod special de sărbătorile evreiești. În rețetele vechi se folosea făină de orez ca agent de îngroșare, dar amidonul de porumb e mai la îndemână și te ajută să obții o textură fină și ușoară. E ideal să fie mâncată rece, imediat cum o scoți din frigider, și e soluția perfectă pentru momentele când ai poftă de ceva dulce și ușor, ori vin seara prietenii pe la tine și ai doar 15 minute la dispoziție să pregătești ceva înainte să pleci la job.

Ingrediente

  • 1L lapte Lăptăria cu caimac
  • 100g zahăr alb
  • puțină sare
  • 50g amidon de porumb
  • 2 lingurițe de apă de flori de trandafiri (găsești în majoritatea supermarket-urilor la secțiune internațională)
  • Decor: 1 lingură de fistic mărunțit, 1 lingură de fulgi de cocos mari, 2-3 trandafiri uscați 

Mod de preparare

  • Amestecă într-o oală laptele, zahărul și sarea și dă-le în clocot. Ai grijă să nu le dai și pe aragaz. 
  • Pune câteva linguri din lapte peste amidon și amestecă până se formează o pastă omogenă. Apoi adaug-o peste laptele care fierbe, împreună cu apa de flori de trandafir. Lasă compoziția să fiarbă pentru aproximativ 10-15 minute și amestecă constant. Când amestecul rămâne pe spatele lingurii, știi că budinca este gata. 
  • Pune budinca în 6 recipiente, ideal de sticlă, pentru aspect, dar arată foarte bine și în vase închise la culoare și lasă-le la frigider pentru cel puțin trei ore.
  • Decorează-le cu fistic, fulgi de cocos și petale de trandafiri și poți să îi alături și un pahar de spumant sau de vin roze.

Acest desert a fost pe tasting table-ul Umami Brunch dedicat bucătăriei israeliene și rețeta a fost realizată cu lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă laptele nostru într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare