Pentru mese memorabile alături de întreaga familie ți-am pregătit o rețetă delicioasă și revitalizantă de ruladă cu ierburi aromatice și cremă de brânză, ce le va încânta papilele gustative încă de la prima înghițitură.
Pregătește-te ca cei dragi să-ți mai ceară încă o porție!
Ingrediente
Foaia de ruladă
- 4 ouă
- 100 ml lapte Lăptăria cu Caimac
- 150 g făină
- 100g caș zvântat Lăptăria cu Caimac
- sare
- 1 linguriță praf de copt
- pătrunjel și busuioc proaspete, tocate mărunt
Umplutură
- 75g baby spanac
- 2 fire ceapă verde
- 300g Brânză cu smântână Lăptăria cu Caimac
- coajă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare
- Pentru foaia de ruladă, separă ouăle.
- Bate albușurile până când obții o spumă tare.
- Într-un bol separat bate gălbenușurile cu laptele călduț și un praf de sare, timp de 5 minute, până când amestecul se deschide la culoare.
- Încorporează în gălbenușurile bătute făina amestecată cu praful de copt, verdețurile tocate mărunt, apoi cașul zvântat ras fin.
- În amestecul obținut încorporează încet albușurile spumă, cu mișcări largi, pentru a păstra aluatul cât mai aerat.
- Toarnă compoziția într-o tavă 23x33cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace foaia de ruladă în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 12-15 minute.
- Răstoarnă imediat pe o altă hârtie de copt pregătită, îndepărtează hârtia de pe ruladă și rulează pe lungime. Acoperă cu un prosop și lasă să se răcească.
- Pentru umplutură, mărunțește baby spanacul și ceapa verde cu un chopper. Amestecă apoi frunzele cu brânza cu smântână, sare, piper și coajă de lămâie.
- Desfășoară foaia de ruladă înfășurată în hârtie, întinde pe suprafața ei umplutura pregătită lăsând 2 cm liberi pe laturile ei.
- Rulează strâns, învelește în folie alimentară de plastic și pune la rece timp de 1h.
Trucuri:
Servește rulada cu salată verde și ridichi proaspete sau orice alte legume de sezon.
Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.