3 idei pentru sos tzatziki

Ești un gurmand împătimit al mâncărurilor grecești?

De ce să mergi până în Grecia, când poți avea direct pe masa ta, cât ai spune Lăptărie, sosul tzatziki, mult râvnit!

Iar pentru că nu ne-am putut decide care este cea mai delicioasă rețetă, te lăsăm pe tine să testezi cele 3 moduri de preparare.

  1. Tzatziki cu Iaurt de 10 și sfeclă roșie 

Ingrediente:

  • 1 borcan (190g) Iaurt de 10 Lăptăria cu Caimac
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 sfeclă roșie coaptă (130g)
  • sare & piper

Mod de preparare:

  1. Într-un bol, amestecă iaurtul, mărarul, usturoiul, uleiul și zeama de lămâie.
  2. Rade sfecla coaptă și amestecă bucățile obținute în bolul cu iaurt.
  3. Condimentează cu sare și piper.
  4. Servește cu chips-uri din tortillas sau lipii calde.

 

  1. Tzatziki cu iaurt Molcuț și mentă 

Ingrediente:

  • ½ castravete englezesc
  • 2 – 3 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 200g Iaurt Molcuț Lăptăria cu Caimac
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură mentă tocată
  • sare & piper

Mod de preparare:

  1. Curăță și taie castravetele în jumătate. Scoate cu o linguriță miezul moale cu semințe.  Rade apoi castravetele pe răzătoarea mare, presară sare peste el și lasă deoparte într-un bol. Apoi stoarce excesul de apă.
  2. Amestecă într-un bol iaurtul, castravetele, usturoiul și uleiul de măsline. Adaugă zeama de lămâie, mentă tocată și puțin piper. Amestecă bine.
  3. Servește cu falafel.

 

3 Tzatiki cu kefir, feta și chili

Ingrediente:

  • 2 castraveți medii
  • 300g Kefir Lăptăria cu Caimac
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 cățel usturoi zdrobit
  • 1 lingură mărar tocat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 60g feta
  • sare & piper
  • ¼ linguriță fulgi de chili

Mod de preparare:

  1. Stoarce 1 borcan de Kefir printr-un tifon.
  2. Curăță castraveții și dă-i pe răzătoarea mare. Presară puțină sare și lasă așa timp de 10-15 minute. Stoarce bine castraveții rași pentru a elimina excesul de apă.
  3. Într-un bol amestecă kefirul stors cu uleiul de măsline, sucul de lămâie și usturoiul. Adaugă castravetele ras și stors, feta fărâmițată, mărarul tocat și fulgii de chili. Amestecă pentru încorporare. Apoi condimentează cu sare și piper.
  4. Servește cu cartofi la cuptor.

 

Aceste rețete au fost realizate de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru aceste rețete, pe care le împărtășim cu voi.

Articole similare