O rețetă italienească, îndrăgită în mod special de cei mici, panna cotta cu ciocolată și căpșuni este un desert răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară.
Textura catifelată și explozia de arome din ciocolată și căpșunile proaspete transformă fiecare linguriță din acest desert într-un moment de bucurie.
Ingrediente
- 6g foi gelatină
- 300ml Smântână proaspătă Lăptăria cu Caimac
- 200ml Ciocolată-n lapte Lăptăria cu Caimac
- 50g zahăr
- 1 linguriță lavandă culinară
- 300g capșuni congelate
- 80g zahăr
- zeama de la ½ portocală
Decor:
- căpșuni proaspete,
- frunze de roiniță/ mentă
Mod de preparare
- Pune gelatina la hidratat în apă rece.
- Amestecă într-o crăticioară Smântâna proaspătă și Ciocolata-n lapte. Adaugă zahărul și lavanda culinară. Amestecă și pune totul pe foc mediu până când lichidul se înfierbântă. Nu e nevoie să dea în clocot.
- Ia crăticioara de pe foc și pune în ea gelatina stoarsă bine. Amestecă să o dizolvi. Mai lasă crăticioara acoperită cu un un capac încă 5 minute pentru ca lichidul să se infuzeze cu lavandă.
- Strecoară totul printr-o sită deasă într-o carafă. Lasă lichidul să se răcorească înainte să îl torni în forme/ pahare pentru panna cotta.
- Pune recipientele la rece timp de cel puțin 6 ore sau mai bine peste noapte.
Între timp, pregătește sosul cu căpșuni.
- Pune căpșunile congelate, zeama de portocală și zahărul pe foc mediu și lasă să fiarbă până când zahărul se dizolvă și căpșunile se înmoaie. Pasează apoi tot acest amestec cu un blender sau robot de bucătărie. Poți face asta chiar și cu o furculiță. Nu e nevoie să zdrobești complet căpșunile, pot să rămână bucăți mari din ele.
- După ce panna cotta s-a întărit la frigider pune deasupra ei, în fiecare recipient câte 3-4 lingurițe din sosul cu căpșuni.
- Decorează cu felii de căpșuni proaspete și frunze de roiniță.
Trucuri:
Pentru decor poți utiliza orice fructe de sezon sau chiar bucățele mari de ciocolată.
Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.