Brânză de casă din lapte de la Lăptăria cu Caimac

Deși există cam 900 de sortimente de brânzeturi în întreaga lume, preferata noastră rămâne în continuare brânza de casă, cremoasă și gustoasă.

Un ingredient bogat în calciu și foarte nutritiv, pe care îl poți consuma cu ușurință cu fructe sau cu alte aperitive reci, dar îl poți integra și ca ingredient de bază în diverse rețete gustoase, atât sărate, cât și dulci.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este cât se poate de simplă, pentru a vă putea bucura cu ușurință de gustul autentic al brânzei de casă dat de laptele de vacă și de iaurtul Lăptăriei!

Ingrediente

  • 2 litri lapte de la vacă Lăptăria cu Caimac
  • 190g iaurt mic Lăptăria cu Caimac

Mod de preparare

  1. Pune laptele la fiert pe foc mediu și așteaptă să se înfierbânte, cât să poți ține degetul în el. Asta înseamnă o temperatură în jur de 40-45°C.
  2. Dă focul mic și adaugă un iaurt mic de la Lăptăria cu Caimac. Amestecă bine cu o lingură de lemn. Crești puțin intensitatea focului, fără să treacă de mediu, și lași să fiarbă așa până când se separă bulgărașii de brânză de zerul curat. Tot procesul poate dura până la 40 de minute, timp în care e bine să amesteci din când în când cu o lingură de lemn.
  3. După ce zerul se separă de brânză, scoate brânza într-o sită, pe un tifon și o las-o să se scurgă. Toarnă apă rece peste ea și stoarce bine folosindu-te de tifon.
  4. În funcție de cât lichid vei lăsa să se scoată din ea, poți obține o brânză mai moale sau mai tare.
  5. Brânza proaspătă, făcută în casă, rezistă în jur de 2-3 zile la frigider.
  6. O poți condimenta cu sare și piper și o poți mânca pe felii de pâine prăjită, cu verdețuri de primăvară.

 

Trucuri:

Dacă îți dorești ca brânza să aibă o consistență mai tare, astfel încât atunci când o vei tăia să nu fie sfărâmicioasă, după ce o pui pe tifon și torni apă rece pe ea, asigură-te că se scurge toată cantitatea de apă.

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Articole similare