Clafoutis cu pere și ciocolată

Textura delicată și cremoasă a clafoutisului îmbrățișează cu grijă felii de pere proaspete, creând o simfonie de arome. Ciocolata topită adaugă o notă de savoare desertului. Fiecare lingură este o călătorie gastronomică plină de plăcere.

Ingrediente:

  • 75g făină
  • 50g alune de pădure macinate fin
  • 15g cacao
  • 1 linguriță pudră scortișoară
  • 150g zahăr
  • 250ml lapte Lăptăria cu Caimac
  • 4 ouă
  • 100g ciocolată neagră
  • 5 pere
  • 30g alune de pădure tocate

Mod de preparare:

  1. Într-un bol încăpător amestecă făina, cacaua, alunele măcinate, zahărul și scorțișoara.
  2. Într-un alt bol mare bate ouăle întregi cu laptele până când se omogenizează. Adaugă treptat amestecul cu făină și zahăr pregătit mai devreme. Încorporează-l cu telul până când totul este omogenizat. E și mai ușor dacă amesteci totul cu un blender.
  3. Topește ciocolata la bain-marie și încorporează-o în amestecul pentru clafoutis.
  4. Curăță perele, îndepărtează mijlocul cu semințe și feliază-le.
  5. Unge un vas ceramic mare cu unt. Toarnă compoziția cu ciocolată pentru clafoutis în vas. Apoi așează în ea feliile de pere și presară alunele tocate.
  6. Coace clafoutis în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 de minute, până când amestecul lichid coagulează.
  7. Se scoate și se servește.

 

Trucuri:

Lasă desertul puțin la răcit pentru a te bucura de textura și aroma sa.

 

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Articole similare