Ingrediente (2 porții):
- 250 gr tagliatelle (preferabil proaspete)
- 200 gr file de somon (tăiat cuburi)
- 150 gr broccoli
- 300 ml smântână proaspătă Lăptăria cu Caimac
- 1 ceapă albă mică (tocată mărunt)
- 30 ml ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- Sare și piper negru proaspăt măcinat
- Apă pentru fiert broccoli și pastele
Mod de preparare:
- Broccoli se pune la fiert în apă cu sare; se fierbe al dente. Se rupe în buchețele. Se scoate din apă, iar în această apă se fierb pastele, al dente. Este important să nu fie complet fierte, deoarece ele se vor găti și în sos.
- Ceapa și usturoiul se sotează în ulei de măsline, apoi se adaugă peștele și se călește 1-2 minute.
- Se adaugă smântâna și 2 polonice din apa în care au fiert broccoli și pastele și se lasă la gătit 1-2 minute.
- La final se încorporează pastele și buchețelele de broccoli și se condimentează cu sare și piper. Se amestecă bine, se mai gătește totul 1 minut și se montează în farfurii.
- Preparatul se servește imediat.
Această rețetă a fost realizată de Adina Candrea (www.lagourmandisemousseadina.com), care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestor paste cremoase. Fericiti să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.