Lapte de pasăre cu lavandă și coulis de zmeură

Ingrediente:

250 ml lapte

200 ml frișcă lichidă

4 gălbenușuri

O linguriță de lavandă comestibilă

Un strop esență de vanilie

Ingrediente bezea italiană:

4 albușuri

O jumătate de linguriță cream of tartar (opțional)

200g zahăr

45 ml apă

500 ml lapte

Ingrediente coulis de zmeură:

200g zmeură

Două lingurițe zahăr pudră

Zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Fierbeți laptele împreună cu frișca lichidă și esența de vanilie. Odată ce au atins punctul de fierbere adăugați lavanda, opriți focul și lăsați la infuzat în vasul acoperit timp de 10 minute.  Între timp bateți cele 4 gălbenușuri cu zahărul până când acesta se dizolvă, iar compoziția capătă o culoare deschisă. După ce lavanda s-a infuzat suficient în lapte, strecurați laptele și adăugați-l treptat peste amestecul de gălbenușuri și zahăr amestecând cu un tel. Puneți compoziția rezultată pe foc mic și amestecați cu telul timp de 5-6 minute. Amestecând continuu veți evita coagularea gălbenușurilor. Dați crema deoparte, acoperiți-i suprafața cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească.

Mod de preparare bezea italiană:

Puneți într-o crăticioară zahărul cu 45ml apă pe foc mic până ce ating punctul de fierbere, foarte important, nu amestecați. Lăsați zahărul să fiarbă până ce atinge temperatura de 115°C, aici aveți nevoie de un termometru pentru măsurarea temperaturii. Bateți albușurile într-un mixer la viteză mare împreună cu cream of tartar (dacă folosiți) până ce acestea capătă consistență. Apoi adăugați siropul de zahăr cu grijă, treptat, scurgeți-l pe marginea interioară a bolului, nu direct în mijlocul acestuia. După ce ați adăugat tot siropul mai bateți albușurile timp de 5 minute sau până când bolul mixerului ajunge la temperatura camerei, îl puteți verifica din când în când, dacă nu mai frige și îl puteți atinge fără probleme atunci bezeaua este gata. Puneți pe foc cei 500ml de lapte, lăsați laptele să atingă temperatura de fierbere și apoi dați focul mic și lăsați-l în continuare pe foc. Începeți să formați ‘ouăle’ din bezea, luați bezea într-o lingură și folosindu-vă de o altă lingură, încercați să dați o formă ovală compoziției, apoi puneți bezeaua în lapte și poșați timp de un minut pe fiecare parte. După ce ați terminat cu norișorii pufoși din bezea, puneți crema de lapte cu lavandă în boluri și norișorii de bezea deasupra, puteți adauga fructele voatre preferate.

Mod de preparare coulis de zmeură:

Puneți într-o tigaie pe foc zmeura împreună cu zahărul și zeama de lămâie și amestecați apoi lăsați să fiarbă timp de 3-4 minute până când zmeura se descompune. Puteți pasa coulis-ul și apoi îl putți trece printr-o sită. Eu prefer să îl păstrez așa, cu tot cu semințele de zmeură. Adăugați coulis-ul de zmeură peste laptele de pasăre. Poftă bună!

Această rețetă a fost realizată de Pancake Planet, care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestui desert delicios. Bucuroși să vedem cum se transformă iaurtul nostru într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare