Brioșe cu morcov și cremă de frișcă cu mascarpone

Ingrediente (12 bucăți):

Brioșele cu morcovi:

  • 2 ouă mici (90 gr)
  • 120 gr zahăr brun fin
  • 120 gr făină albă tip 000
  • 6 gr praf de copt
  • 75 gr unt 82%
  • 150 gr morcov
  • 60 gr nuci pecan prăjite + 12 nuci pecan pentru decor
  • Scorțișoară după gust
  • Esență de vanilie după gust

Crema de frișcă și mascarpone:

  • 60 ml lapte Lăptăria cu Caimac
  • 30 gr zahăr tos
  • 80 gr mascarpone
  • 200 ml smântână proaspătă Lăptăria cu Caimac (rece)
  • 4 gr gelatină foi + apă rece
  • ½ linguriță pastă de vanilie

Mod de preparare:

Brioșe cu morcovi:

  • Cuptorul se încălzește la 170°C. Se pregătește o tavă de brioșe cu 12 cavități și, fie se pune câte o chesă de hârtie în fiecare dintre acestea, fie se unge fiecare cavitate cu unt și se tapetează cu făină, iar aluatul se toarnă direct în cavitate.
  • Untul se topește și se lasă la răcorit.
  • Ouăle, zahărul și esența de vanilie se amestecă cu un tel și se încălzesc pe bain-marie până la 45°C, se retrage vasul de pe foc și se amestecă cu untul topit și răcorit.
  • Făina se amestecă cu praful de copt și scorțișoara și se cern. Nucile se toacă mărunt și se amestecă cu făina.
  • Amestecul de ouă se toarnă peste ingredientele uscate și se omogenizează. Se încorporează, la final, și morcovul dat de răzătoarea fină.
  • Aluatul se distribuie uniform în fiecare cavitate din forma de brioșe. Se coc 15-20 minute sau până când trec testul cu scobitoarea (aceasta iese curată, fără urme de aluat necopt).
  • Se lasă la răcit complet după coacere.

Crema de frișcă și mascarpone:

*Se pregătește cu o zi înainte; are nevoie să stea la rece minum 12 ore înainte de a fi spumată.

  • Gelatina se hidratează în apă foarte rece pentru 15 minute.
  • Laptele cu zahărul și pasta de vanilie se încălzesc. Se dizolvă în ele gelatina hidratată și stoarsă de apă.
  • Se încorporează mascarpone și smântâna proaspătă și se procesează cu un mixer vertical. Se acoperă cu folie alimentară la contact și se dă la frigider pentru minim 12 ore, apoi se spumează până la obținerea unei creme ferme, fine, bună pentru poșat.

Asamblare:

  • Crema spumată se pune într-un poș cu dui stelat și se poșează câte o avelină mare pe fiecare brioșă.
  • Se ornează cu nuci pecan întregi și bucăți mici de morcov trase în zahăr (opțional).
  • Se păstrează la rece.

Această rețetă a fost realizată de Adina Candrea (https://lagourmandisemousseadina.com/), care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestor briose grozave.. Bucuroși să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare