Prăjitură cu iaurt, lămâie și glazură de afine

O delicatesă pe cerul gurii, așa este prăjitura cu iaurt, lămâie și glazură de afine pe care îți propunem să o încerci.

Ingrediente

  • 250g făină
  • 10g praf de copt/ 1 pliculeț
  • 3 ouă
  • 170g zahăr
  • 180g iaurt
  • coaja rasă de la 2 lămâi mici
  • 60ml suc proaspăt de lămâie
  • 75g untul cel lăptos
  • 75ml ulei de floarea soarelui

Glazură

  • 100g afine
  • 100g zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Amestecă ingredientele uscate și pune-le deoparte.
  2. Mixează ouăle până se omogenizeaza și se spumează. Adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi.
  3. Adaugă acum iaurtul, coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie, untul cel lăptos topit și uleiul de floarea soarelui. Mixează bine pentru a omogeniza.
  4. Cu ajutorul unei spatule încorporează făina amestecată cu praful de copt.
  5. Toarnă aluatul într-o tavă de prăjitură guguluf unsă cu unt.
  6. Coace la 180°C, timp de 30-35 de minute, până când o scobitoare înfiptă în ea iese curată.
  7. Zdrobește afinele și strecoară sucul lor printr-o sită deasă. Amestecă 2-3 linguri de suc cu zahărul pudră și toarnă totul peste prăjitură după ce se răcorește.

 

Trucuri:

Pentru glazura prăjiturii poți alege desigur, orice fructe de sezon, pentru a-i da o aromă aparte.

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă untul nostru într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Articole similare