Prăjitură cu iaurt de 10 de la Lăptăria cu Caimac și ciocolată

Prăjitură cu iaurt de 10 de la Lăptăria cu Caimac și ciocolată, un desert pe care trebuie să-l încerci măcar o dată în viață. Delicat și aromat datorită iaurtului cremos, acest desert se va clasa cu ușurință în topul preferințelor tale.

Ingrediente

  • 250g Iaurt de 10 Lăptăria cu Caimac
  • 190g zahăr
  • 3 ouă
  • 120ml ulei de floarea soarelui
  • 125g făină
  • 60g cacao
  • 2 lingurițe/ 10g praf de copt
  • 50g ciocolată amăruie tocată mărunt

Pentru decor:

  • 100g ciocolată amăruie tocată mărunt
  • 100ml Smântână proaspătă Lăptăria cu Caimac

Mod de preparare

  1. Mixează iaurtul, zahărul, ouăle și uleiul până când obții un amestec omogen.
  2. Cerne făina, cacaua și praful de copt. Adaugă-le peste ingredientele lichide și amestecă bine până când se încorporează.
  3. Adaugă și ciocolata tocată și încorporează-o și pe ea în amestec.
  4. Toarnă compoziția într-o tavă rotundă cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt pe bază și pereți.
  5. Coace prăjitura la 180°C  timp de 40-45 de minute până când o scobitoare înfiptă în ea iese curată.
  6. Lasă prăjitura să se răcorească în tavă timp de 5-10 minute apoi desprinde pereții tăvii lasă-o așa să se răcească perfect.  După ce prăjitura s-a răcit așează-o pe un platou/ farfurie.

Pregătește un ganache de ciocolată.

  1. Pune ciocolata într-un bol. Toarnă peste smântâna încălzită până aproape de punctul de fierbere. Lasă totul nemișcat timp de un minut, apoi începe să încorporezi lichidul în ciocolată cu mișcări circulare, pornind din centru spre exterior. Lasă ganache-ul să se răcorească puțin înainte să îl folosești.
  2. Toarnă ganache-ul peste prăjitură, nivelează și decorează cu fructe proaspete.

 

Trucuri:

Pentru decor poți utiliza fructe de sezon, care să echilibreze aroma dulce oferită de ciocolată.

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Articole similare