Ciocolată albă cu alune de pădure, caise și lichior de cafea (fudge)

Undeva la granița dintre ciocolata de casă și caramele solide se află acest fudge de ciocolată albă extrem de versatil în arome. Lichiorul de cafea poate fi înlocuit cu o cremă de whisky, alunele de pădure cu orice alt tip de fructe seci (nuci pecane, macadamia, migdale etc.), iar caisele cu merișoare, de exemplu. În funcție de cantitatea de unt adăugată, ciocolata poate căpăta texturi diferite (mai puțin unt – textură moale; mai mult unt, textură fermă).

Ingrediente (tavă pătrată 20×20):

  • 450 gr ciocolată albă de cea mai bună calitate + 50 gr unt 82% (pentru consistență mai moale) sau 500 gr ciocolată albă + 100 gr unt 82% (pentru o textură fermă)
  • 240 gr lapte condensat îndulcit Lăptăria cu Caimac
  • 135 gr alune de pădure (tocate grosier)
  • 70 gr caise deshidratate (tăiate cubulețe)
  • 30 ml lichior de cafea
  • Esență de vanilie după gust

Mod de preparare:

  1. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată unsă în prealabil cu puțin ulei.
  2. Într-un vas, se pun la foc mic, laptele condensat îndulcit, ciocolata și untul, până sunt topite toate, apoi se lasă la fiert 4-5 minute. Se amestecă cu un tel.
  3. Se retrage de pe foc și se adaugă 110 gr alune de pădure, caisele, vanilia și lichiorul de cafea.
  4. Se toarnă imediat în tava pregătită și se presară restul alunelor de pădure. Se ține la frigider 6 ore înainte de porționare. Se păstrează într-un recipient închis ermetic sau la congelator.

Această rețetă a fost realizată de Adina Candrea (https://lagourmandisemousseadina.com/), care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestei retete delicioase. Bucuroși să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare