Plăcintă cu brânză, smântână și aromă de turmeric și busuioc

Un desert delicios ce te va face să-ți amintești cu nostalgie de gustul copilăriei, plăcinta cu brânză este un adevărat răsfăț pentru papilele tale gustative.

Un preparat popular în multe culturi din întreaga lume, plăcinta cu brânză are un gust ușor, cremos și un strat crocant de aluat, ce o va face să fie, fără doar și poate, îndrăgită de întreaga familie.

Iată mai jos o rețetă savuroasă de plăcintă cu brânză, ușor de preparat, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Ingrediente

  • 6 foi fine de plăcintă
  • 100g Unt cu turmeric și busuioc
  • 3 ouă
  • 100g Smântână Dolofană
  • 185g Brânză cu smântână
  • 50g Caș zvântat
  • 200ml lapte
  • ½ linguriță bicarbonat
  • sare și piper

Mod de preparare

  1. Într-un bol amestecă 2 ouă, bicarbonatul, brânza cu smântână și smântâna dolofană. Bate tot amestecul cu un tel până când se omogenizează.
  2. Adaugă cașul zvântat ras în acest amestec. Lasă bolul deoparte.
  3. Lucrează cu fiecare foaie de plăcintă în parte.
  4. Ia o foaie de plăcintă și pune o parte din amestecul de ou cu smântână și brânză cu smântână. Apoi adaugă din loc în loc câte un cubuleț de unt cu turmeric și busuioc.
  5. Rulează foaia de plăcintă pe lățime. Vei avea un rulou strâns pe care îl vei așeza într-o tavă de copt cu pereți detașabili și diametrul de 20cm. Continuă cu restul foilor și așează-le în continuare astfel încât să formezi o spirală.
  6. Mixează laptele cu oul rămas, sare și piper. Toarnă acest lichid peste plăcinta din tavă și înțeapă din loc în loc cu o furculiță pentru ca plăcinta să poată absorbi în timpul coacerii cât mai mult din lichid.
  7. Coace plăcinta la 180°C , timp de aproximativ 40 de minute.

Trucuri:

Servește plăcinta caldă, alături de un pahar cu lapte.

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Articole similare