O delicatesă pe cerul gurii, așa este prăjitura cu iaurt, lămâie și glazură de afine pe care îți propunem să o încerci.
Ingrediente
- 250g făină
- 10g praf de copt/ 1 pliculeț
- 3 ouă
- 170g zahăr
- 180g iaurt
- coaja rasă de la 2 lămâi mici
- 60ml suc proaspăt de lămâie
- 75g untul cel lăptos
- 75ml ulei de floarea soarelui
Glazură
- 100g afine
- 100g zahăr pudră
Mod de preparare
- Amestecă ingredientele uscate și pune-le deoparte.
- Mixează ouăle până se omogenizeaza și se spumează. Adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi.
- Adaugă acum iaurtul, coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie, untul cel lăptos topit și uleiul de floarea soarelui. Mixează bine pentru a omogeniza.
- Cu ajutorul unei spatule încorporează făina amestecată cu praful de copt.
- Toarnă aluatul într-o tavă de prăjitură guguluf unsă cu unt.
- Coace la 180°C, timp de 30-35 de minute, până când o scobitoare înfiptă în ea iese curată.
- Zdrobește afinele și strecoară sucul lor printr-o sită deasă. Amestecă 2-3 linguri de suc cu zahărul pudră și toarnă totul peste prăjitură după ce se răcorește.
Trucuri:
Pentru glazura prăjiturii poți alege desigur, orice fructe de sezon, pentru a-i da o aromă aparte.
Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă untul nostru într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.