Dip de vară cu brânză cu smântână și iaurt Molcuț

Un desert fresh pentru zilele călduroase de vară. Nici prea dulce, nici prea sărat, perfect pentru o pauză binemeritată după o zi aglomerată.

Ușor de preparat și de savurat, dip de vară cu brânză cu smântână și iaurt molcuț.

Ingrediente

  • 225g Brânză cu smântână Lăptăria cu Caimac
  • 150g Iaurt Molcuț Lăptăria cu Caimac
  • 60g zahăr pudră

Pentru topping:

  • 300g căpșuni
  • 35g zahăr tos
  • câteva boabe de piper roz
  • coaja rasă de la ½ lămâie
  • 1 linguriță pastă de vanilie

Pentru servire:

  • biscuiți dulci
  • frunze de mentă

Mod de preparare:

  1. Spală și curăță căpșunile de codițe. Taie-le în sferturi.
  2. Pune căpșunile într-un bol. Adaugă zahărul, coaja de lămâie, vanilia și boabele de piper roz zdrobite. Amestecă bine și lasă deoparte timp de 15-20 minute.
  3. Pune brânza cu smântână și iaurtul într-un blender, împreună cu zahărul pudră până când obții un amestec fin și moale.
  4. Pune totul pe o farfurie sau platou de servire. Așază deasupra și fructele pregătite și sucurile formate în bol.
  5. Presară puțină coajă de lămâie rasă și frunze de mentă.

 

Trucuri:

În loc de căpșuni poți alege orice alte fructe de sezon, care să ofere o aromă fresh desertului.

Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

 

Articole similare