Un desert fresh pentru zilele călduroase de vară. Nici prea dulce, nici prea sărat, perfect pentru o pauză binemeritată după o zi aglomerată.
Ușor de preparat și de savurat, dip de vară cu brânză cu smântână și iaurt molcuț.
Ingrediente
- 225g Brânză cu smântână Lăptăria cu Caimac
- 150g Iaurt Molcuț Lăptăria cu Caimac
- 60g zahăr pudră
Pentru topping:
- 300g căpșuni
- 35g zahăr tos
- câteva boabe de piper roz
- coaja rasă de la ½ lămâie
- 1 linguriță pastă de vanilie
Pentru servire:
- biscuiți dulci
- frunze de mentă
Mod de preparare:
- Spală și curăță căpșunile de codițe. Taie-le în sferturi.
- Pune căpșunile într-un bol. Adaugă zahărul, coaja de lămâie, vanilia și boabele de piper roz zdrobite. Amestecă bine și lasă deoparte timp de 15-20 minute.
- Pune brânza cu smântână și iaurtul într-un blender, împreună cu zahărul pudră până când obții un amestec fin și moale.
- Pune totul pe o farfurie sau platou de servire. Așază deasupra și fructele pregătite și sucurile formate în bol.
- Presară puțină coajă de lămâie rasă și frunze de mentă.
Trucuri:
În loc de căpșuni poți alege orice alte fructe de sezon, care să ofere o aromă fresh desertului.
Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.