Rasfăță-te cu această rețetă de chec sarat cu spanac și feta, o combinație perfectă între dulce și sărat. Textura pufoasă și umedă a acestui chec sarat aperitiv se îmbină minunat cu spanacul proaspăt și cu brânza. Fiecare felie este o bucurie pentru simțurile tale, cu un echilibru perfect între arome și un gust satisfăcător.
Ingrediente:
- 150g baby spanac
- 100g feta fărâmițată
- 40g roșii uscate în ulei
- 250g făină
- 1 plic praf de copt
- ¼ linguriță bicarbonat
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță pudră de usturoi
- 160g Sana Lăptăria cu Caimac
- 50ml ulei
- 3 ouă
Mod de preparare chec sarat:
- Spală frunzele de baby spanac, usucă-le bine și toacă-le mărunt într-un chopper. Nu trebuie să se transforme în pastă, ci doar să fie cât mai mărunțite.
- Fărâmițează brânza feta și toacă mărunt roșiile uscate scurse de ulei.
- Într-un bol încăpător amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și pudra de usturoi. Într-un alt bol mare bate ouăle, apoi încorporează în ele cu un tel Sana Lăptăria cu Caimac și uleiul.
- Toarnă ingredientele umede peste cele uscate și încorporează-le încet cu o lingură. Adaugă spanacul mărunțit și încorporează-l și pe el. Apoi adaugă roșiile uscate tocate și cea mai mare parte din brânza feta mărunțită. Păstrează puțină pentru a presăra peste chec. Amestecă bine pentru a le distribui în aluat.
- Toarnă amestecul într-o tavă de chec (23x10cm) tapetată cu hârtie de copt. Presară restul de brânză feta păstrată.
- Coace checul în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 50-55 minute, până când se rumenește la suprafață, iar o scobitoare înfiptă în mijlocul lui iese curată.
- Scoate checul din cuptor, lasă-l încă 5 minute să se răcorească în tavă, apoi scoate-l pe un grătar să se răcească de tot.
E foarte bun rece, la micul dejun sau la gustare, lângă o cană de Sana Lăptăria cu Caimac.
Trucuri:
În funcție de preferințe poți să înlocuiești brânza feta cu orice alt sortiment.
Această rețetă de chec sarat aperitiv a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.