Pite cu iaurt

Ingrediente:

  • 1 iaurt mic Lăptăria cu Caimac
  • 350-400 g făină albă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 lingurițe de sare
  • 5 grame de praf de copt
  • 4 linguri de ulei

Mod de preparare:

  1. Amestecă făina cu zahărul, sarea și praful de copt. E important să amesteci ingredientele uscate înainte să le adaugi p-alea ude, ca să te asiguri că sunt bine distribuite.
  2. Adaugă iaurtul și amestecă. Vrei să ajungi la un aluat destul de lipicios, dar care să nu fie imposibil de lucrat. Dacă simți nevoia, mai adaugă câte 25 grame de făină, amestec-o bine în aluat și vezi dacă mai ai nevoie. Ține cont de faptul că o să mai ia niște făină și la frământare.
  3. Pune aluatul pe o suprafață curată, presărată cu un pic de făină. Presară un pic de făină și peste aluat, frământă-l vreo 3-5 minute. Taie-l în 4 bucăți cât mai egale, acoperă-le cu un prosop și lasă-le 15 minute să stea.
  4. După pauza de 15 minute, întinde cele 4 bucăți mai mici de aluat. Nu te chinui cu făcălețul, întinde-le cu mâna. Dacă ți se pare că nu vor să se întindă, mai lasă-le să stea 5 minute (înseamnă că nu s-a relaxat suficient glutenul).
  5. Între timp, încinge bine o tigaie (de preferat de fontă) și o lingură de ulei. Pe rând, pune în tigaie fiecare pită întinsă. În funcție de tigaie și temperatură, fiecare pită poate să dureze de la 3 la 5 minute. E gata când ambele părți îs aurii și aluatul e foarte pufos. Coace pitele pe rând.

Sugestii de servire:

Poți să mănânci pitele astea în fel și chip, dar ca orice fel de pâine, varianta mea preferată este pită caldă cu unt (top tip: dacă bați suficient de mult smântâna proaspătă de la Lăptărie, ajunge să se facă unt).

Alte idei sunt:

  • Pită unsă cu brânză, piper și roșii
  • Pită unsă cu zacuscă
  • Pită unsă cu ulei de măsline, dovleac și spanac
  • Pită unsă cu ulei de măsline, năut crocant, vinete la cuptor și un praf curry
  • Pită cu sana/lapte bătut pentru o gustare rapidă sau în mișcare

Această rețetă a fost realizată de Sabina Gealatu (www.gealatu.ro), care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestor pite delicioase. Bucuroși să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare