O explozie de arome și culori. Combinația dintre dovleceii proaspeți și cașul zvântat creează o umplutură moale și cremoasă, care se îmbină perfect cu crusta crocantă a chiftelelor. Încearcă rețeta de chiftelute de dovlecei și caș zvântat la cuptor, perfectă pentru masa în familie!
Ingrediente:
- 600g dovlecel și zucchini
- 100g caș zvântat, ras fin
- 2 ouă
- 1 linguriță pudră de usturoi
- 2 fire ceapă verde
- mărar proaspăt tocat
- mentă proaspătă, tocată
- 40g făină
- 100g pesmet panko
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare chiftelute de dovlecei:
- Spală și rade dovleceii pe răzătoare. Presară-i cu sare, amestecă bine și lasă-i să se scurgă de apă timp de 30 de minute într-o strecurătoare. După ce a trecut acest timp, pune dovleceii într-un prosop curat/ pânză curată și stoarce-i bine cu ajutorul ei pentru a elimina orice exces de apă. În acest fel chifteluțele vor rămâne crocante. După stoarcere ar trebui să ai în jur de 350g dovlecel ras.
- Rade cașul zvântat, toacă ceapa verde, mărarul și menta.
- Într-un bol încăpător amestecă dovleceii storși, cașul zvântat ras, verdeața, ceapa, pudra de usturoi, ouăle, făina și pesmetul panko.
- Din amestecul obținut formează grămăjoare de 100g pe o tavă pregătită cu hârtie de copt și unsă cu ulei.
- Aplatizează-le cu ajutorul unei linguri, pentru a le da forma unei chiftele. Poți folosi și o formă rotundă din metal pentru a modela mai ușor chiftelele.
- Coace tava de chiftele de dovlecei la cuptor, după ce l-ai preîncălzit la 200C, timp de 20-25 de minute.
Le poți mânca fierbinți sau reci, cu Iaurt de 10 sau Smântână Dolofană de la Lăptăria cu Caimac.
Trucuri:
Servește porțiile de chiftelute de dovlecei alături de o salată fresh de legume proaspete și bucură-te de o masă delicioasă, plină de vitamine.
Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.