Lactate de specialitate

Create de noi cu pasiune și responsabilitate, din lapte de la vaci pe care le hrănim cu ce e mai bun și le îngrijim cu dedicare. Toate produsele noastre sunt 100% integrale, românești și naturale. Lactate sigure ale timpurilor noastre, făcute cu respect față de tradiție, natură și oameni.

Lapte de la vacă

100% natural
3,8% - 4,1% grăsime variabilă
temperatură scăzută de pasteurizare
1 L

Îți aducem, de la ferma proprie, Lapte de la vacă proaspăt, care a ajuns de la vacă în sticlă de sticlă în numai câteva ore, fără contact cu aerul sau cu omul. Pentru asta am construit lăptăria exact lângă fermă.

Este un lapte exact așa cum îl dă vaca, integral, nestandardizat, cu grăsime variabilă, între 3,8 și 4,1%. Asta îl face și gustos, și echilibrat, exact cum a știut natura să-l facă mai bine.

Chiar dacă ne înfierbântăm când vine vorba de gusturi, preferăm o temperatură scăzută de pasteurizare, și doar timp de câteva secunde, pentru a păstra toate substanțele nutritive naturale.

100% natural, fără lapte praf sau alți aditivi și numai din ferma proprie, Laptele de la vacă vine la tine în sticlă de sticlă. Am ales acest material pentru că ne place să fim transparenți și să folosim lucruri de cea mai bună calitate în absolut fiecare etapă a procesului de producție.

Kefir Kefir

100% produs românesc, natural
5% grăsime, 1,6% grăsime
300 g, 375 g

I-am zis Kefir Kefir ca să nu uitați că e printre singurele lactate de acest tip obținute prin dublă fermentație. Acest pas ne asigură că îngrijim și punem în valoare drojdiile și bacteriile bune și că producem chiar kefir, după toate definițiile științifice și cu toate beneficiile care vin dintr-un produs natural și curat.

Se spune despre kefir că este un excelent probiotic natural. Kefir Kefir este obținut printr-un proces controlat de dublă fermentație: fermentatia data de bacterii lactice și fermentația pe bază de drojdii specifice. Doar prin cele două tipuri de fermentație kefirul capătă proprietățile pentru care este recunoscut pe scară largă.

Cu un gust echilibrat, delicat și ușor acrișor, kefirul Lăptăriei este sursa perfectă de energie pentru organismul tău, fie că îl savurezi simplu sau îl adaugi în smoothie-uri și deserturi. Kefir Kefir e disponibil în două variante: borcan de 300 de grame, cu 5% grăsime și sticlă de 375 de grame, cu 1,6% grăsime.

Iaurt Molcuț

100% produs românesc, natural
4,5% grăsime
400 g

Un iaurt cremos, cu gust ca-n copilărie. Molcuț e și molicel, dar nu e musai moale-moale, ci mai degrabă între, cât să se topească-n gură. Sună ca un alint și asta ne-a plăcut cel mai mult, pe lângă faptul că-i așa cremos, încât titlul neoficial ar fi mai degrabă cremă de iaurt. Iaurtul Molcuț e disponibil la borcan family size, de 400 de grame.

Iaurt de 10

100% produs românesc, natural
10% grăsime
190 g

Natural 100%, produs din lapte de la vacă integral în care am adăugat și puțină smântână, fără stabilizatori sau aditivi, pasteurizat la temperatură joasă.

Cu 10% grăsime, iaurt de 10 de la Lăptaria cu caimac este un iaurt fin, cremos, cu gust dulce-acrișor. Are un coagul ferm și o textură bogată, plăcută.

Potrivit adulților pofticioși cât și copiilor mici și energici cu nevoi calorice mari: atunci când ești cu gândul la smântână, dar ai prefera ceva mai ușor.

Delicios simplu sau cu fructe proaspete sau confiate, produse de panificație dulci sau sărate, biscuiți, în ciorbă, peste mămăligă, papanași sau sarmale.

Iaurt mic

100% produs românesc, natural
2,7% grăsime
190 g

100% natural, cu doar 2,7 % grăsime, iaurt mic de la Lăptăria cu caimac are o textură fină și un gust acru potrivit. Ține cont de pofte mai mici și se pretează siluetelor subțiri, fie că vorbim despre mic dejun, gustare sățioasă între mese, înainte de sală sau la cină!

Iaurt mic e proaspăt, bun și sănătos. Încearcă-l simplu sau în orice combinație îți trece prin cap: cu semințe de chia, caju, fructe, crackers sau peste salata ta de ton light. Va deveni rapid preferatul fetelor: încape lejer în poșeta ta pentru birou sau în cutia de snack pentru școală. Hmm, nu uita de linguriță!

Iaurt Gingaș

100% produs românesc, natural
5% grăsime
Fără lactoză
Conține tulpina probiotică L. Casei 431
190 g

Iaurtul Gingaș este creat din lapte fără lactoză. Pe lângă bacteriile benefice specifice iaurtului, conține tulpina probiotică L. Casei 431, una dintre cele mai cercetate tulpini la nivel mondial, documentată în peste 90 de studii și publicații științifice. Printre beneficiile sale demonstrate se numără:

  • Siguranța utilizării la toate vârstele, inclusiv la copii;
  • Îmbunătățirea funcțiilor imune prin creșterea rezistenței la infecții respiratorii comune și reducerea incidenței infecțiilor acute;
  • Susținerea sănătății digestive prin protecția microbiotei intestinale și prevenirea diareei.

Consumă zilnic un borcan de 190 g pentru a profita de toate beneficiile probioticelor!
Mai multe informații despre probiotice aici: The Probiotics Institute
Mai multe detalii despre lactoză și procesul de delactozare aici: Adevăruri despre lapte

Iaurt Natural

100% produs românesc, natural
5% grăsime
din lapte pasteurizat
300 g

Din laptele bun de la vacă și puțină smântână am făcut iaurt natural; doar lapte, smântână și culturi lacticeAm păstrat gustul dulce al laptelui  într-un iaurt proaspăt și bunfără lapte praf, fără conservanți sau aditivifără proteine adăugate. Îl oferim la borcan de sticlă de 300g, sigilat, nici prea mult nici prea puţin, mai bine să rămână decât să nu ajungă!

Ayran

100% produs românesc, natural
2,3% grăsime
375 g

100% natural, Ayran de la Lăptăria cu caimac este o băutură de iaurt, sărată, cu origini orientale. Este o băutură răcoritoare, potolește foamea și setea, fiind ideală în compania mâncărurilor de inspirație oriental, fie ele dulci sau picante! Poate fi băut simplu sau condimentat cu ierburi aromatice precum mentă, busuioc, dar întotdeauna rece. Noi l-am încercat și lângă niște cârnăciori românești și merge la fel de bine!

Sana

100% produs românesc, natural
3% grăsime
375 g

Descoperă o sana fină și cremoasă, numai bună pentru o gustare! Creată dintr-un lapte bun, moderat de gras (doar 3% grăsime), această sana devine completarea perfectă pentru o gustare rapidă cu covrigi sau produse de patiserie. Fiind un produs natural, fără lapte praf, proteine adăugate, stabilizatori sau aditivi, s-ar putea să se separe zerul. Tot ce trebuie să faci e să agiți puțin sticla, ca să se omogenizeze și e gata pentru consum.

Lapte bătut

100% produs românesc, natural
2% grăsime
375 g

Uite un lapte bătut numai bun de băut! Cu doar 2% grăsime și extrem de gustos, acest lapte bătut reprezintă doza fresh, menită să-ți potolească pofta și foamea, mai ales dacă îl ”acompaniezi” cu produse de patiserie sau o mămăliguță caldă. Fiind un produs natural, fără lapte praf, proteine adăugate, stabilizatori sau aditivi, s-ar putea să se separe zerul. Tot ce trebuie să faci e să agiți puțin sticla, ca să se omogenizeze și e gata pentru consum. Pregătește-te să ai ”mustăți” de lapte!

Smântână proaspătă

100% produs românesc, natural
33-36% grăsime
400 g

Naturală 100%, extrasă din lapte proaspăt de la vacă, smântâna proaspătă de la Lăptăria cu caimac nu are adaos de aditivi sau stabilizatori și este pasteurizată la temperatură joasă. Cu un ușor miros de fân, are o textură fină, mai subțire, dar suficient de cremoasă cât să te inspire de cum deschizi capacul să te apuci de felurite preparate rapide sau simandicoase, sărate sau dulci. Fie că te-ai înarmat cu un tel și ai bătut-o bine cât să obții cea mai înfoiată frișcă, și ca să fii sigur de rezultat ai adăugat și câțiva stropi de zeamă de lămâie, fie că ai vrut să o tratezi cu blândețe și ai adăugat-o într-un sos savuros peste pastele tale preferate, smântâna proaspătă de la Lăptăria cu caimac te îmbie să dai frâu liber imaginației indiferent de cât ești de versat (sau nu) în ale bucătăriei. O poți folosi în sosuri, supe, creme aromate sau picante, spume desert sau înghețate. Ți-ai suflecat mânecile?

Smântână Gingașă

100% produs românesc, natural
18% grăsime
Fără lactoză
300 g

Savurează o smântână fină și delicată, obținută din lapte fără lactoză și cu 18% grăsime – perfectă pentru orice rețetă. Cu un gust echilibrat, dulce-acrișor, și o textură cremoasă, Smântâna Gingașă este nu doar o alternativă fără lactoză, ci și un produs ideal pentru toți cei care doresc o smântână ușoară și plină de savoare. În ce rețete o vei încerca?

Mai multe detalii despre lactoză și procesul de delactozare aici: Adevăruri despre lapte

Smântâna dolofană

100% produs românesc, natural
33-36% grăsime
190 g

Cu aceeași grijă și pasiune pentru a crea gusturi noi, am pregătit smântâna dolofană. Extrasă din laptele natural de la vacă, are minimum 33-36% grăsime. Spre deosebire de smântâna fermentată obișnuită, are un gust perfect balansat: nu foarte acru și îndeajuns de dulce. Gustoasă, foarte cremoasă și numai bună de uns pe pâine, are chiar și caimac – un strat superior mai gros decât restul smântânii din borcan. Fie că o folosiți alături de o porție de sărmăluțe calde, fie că o așezați cu dichis lângă brânză și mămăligă sau o încorporați în cea mai fină cremă de prăjituri, trebuie consumată cumpătat!

Brânză cu smântână

100% produs românesc, natural
185 g

O combinație desăvârșită între brânza proaspătă de vacă și smântâna grasă, Brânza cu smântână de la Lăptăria cu Caimac este cremoasă, pufoasă și bună de te lingi pe degete! Fie că ți-e poftă de o gustare rapidă, că vrei să duci clasicul MBS la nivelul următor, sau că vrei să pregătești o rețetă sofisticată, gustul te va cuceri cu siguranță.

Brânza cu smântână de la Lăptărie este 100% naturală, nu conține conservanți, stabilizatori sau alte adaosuri. Este delicioasă, cu o textură cremoasă, perfect tartinabilă. Răsfăț la borcan!

Untul cel lăptos

100% produs românesc, natural
80% grăsime
150 g

Ca toate produsele noastre Untul cel lăptos este 100% natural și făcut chiar aici la noi.  Laptele dulce și bun care îi dă aromă i-a dat și numele. 🙂 Este numai bun de întins dimineața pe o felie de de pâine proaspătă sub un gem de casă,într-un croissant, sau pe o porție simplă de paste. Să nu uităm că poți face prăjituri și crème muuper gustoase.  Recomandăm să îl scoți din frigider cu 10 minute înainte de masă astfel încât să îi dai timp să se acomodeze și să-și adune toată aroma.  (recomandăm temperatura de consum de 12-15 grade C).

Untul cel Gingaș

100% produs românesc, natural
80% grăsime
Fără lactoză
150 g

Alternativa fără lactoză la „Untul cel Lăptos,” untul Gingaș îți oferă aceeași savoare bogată și cremoasă. Folosește-l în piureuri, aluaturi și creme după preferințe, bucurându-te de aroma naturală, dar fără lactoză. Pentru o experiență optimă, recomandăm să îl scoți din frigider cu 10 minute înainte de masă și să îl consumi la o temperatură de 12-15°C, pentru a-i intensifica gustul.

Mai multe detalii despre lactoză și procesul de delactozare aici: Adevăruri despre lapte

Untul cel cu sare

100% produs românesc, natural
80% grăsime
150 g

Frate bun cu cel lăptos, untul cel cu sare are o aromă subtilă de fum pe care o simți cel mai bine când consumi untul la 12-15 grade.

Nu te speria de punctele negre, sunt fix cristalele de sare înnegrite de fum.  Savurează-l simplu, pe o felie de pâine prăjită, sau folosește-l cu încredere la gătit. Nu vei da greș!

Brânzeturi Maturate

100% produse românești, naturale
Combined Shape Maturate minim 60 de zile
din lapte pasteurizat

Descoperiți o gamă rafinată de brânzeturi maturate, create cu pasiune în România, folosind rețete autentice și metode tradiționale îmbogățite de inspirația proceselor și tehnicilor din Italia și Franța. Fiecare produs este rezultatul unei munci de precizie și al unei maturări îndelungate, pentru a oferi gusturi și texturi unice care să surprindă chiar și cei mai exigenți iubitori de brânzeturi. În cadrul proiectului „Poftim Brânză Românească” de la Carrefour, vă invităm să explorați selecția noastră exclusivă, creată pentru a aduce pe mesele voastre savoarea autentică a brânzeturilor românești, maturate cu grijă.

 

  • Miez de brânză– Cu un gust intens de lapte și o textură semi-tare, cu o coajă fină și catifelată. Maturat până la 60 de zile, aduce o aromă autentică în care se simte chiar și caimacul!
  • Miez de brânză cu leurdă– Aceeași brânză cremoasă cu gust intens de lapte, aromatizată cu leurdă. Acest „usturoi sălbatic” adaugă o notă fină și distinctă, transformând fiecare bucățică într-o experiență surprinzătoare. Gustul subtil al leurdei completează perfect textura brânzei, aducând un plus de prospețime și savoare.
  • Brânza Thilde– Un sortiment de brânză presată, cu textură semi-tare și gust intens. Scoasă din frigider, este mai tare, dar devine cremoasă după câteva minute la temperatura camerei. Cel mai bine se savurează după 10 minute de la scoaterea din frigider, pentru a simți toate notele de gust în echilibru perfect. Ca orice brânză maturată, devine mai bogată în arome pe măsură ce timpul de maturare crește.
  • Brânza Thilde cu chili– O ediție specială a sortimentului Thilde, combinând textura semi-tare și gustul intens cu o notă subtilă de iuțeală datorată fulgilor de chili. Maturată cel puțin 60 de zile, această brânză integrează armonios iuțeala cu aromele naturale.
  • Brânza Englezească– Inspirați de cheddar, am creat o brânză semi-tare, cu gust bogat și savuros, maturată minim 4 luni. În acest timp, își dezvoltă aromele și formează mici cristale de proteine, oferind o savoare aparte. Este perfectă alături de un vin bun și pentru seri rafinate.
  • Brânza Măriuța– O rețetă cu adevărat specială, maturată minim un an. Această brânză oferă o explozie de gusturi rafinate, îmbinând note de alune de pădure, fân și flori de câmp. Ușor sfărâmicioasă și mai tare la tăiere, este plină de arome intense.

Încercați brânzeturile maturate produse în România! Fie că le savurați într-un sandviș sau pe un platou cu fructe, nuci și mezeluri fine, gustul lor bogat va transforma orice preparat într-o experiență deosebită.

Cașcaval de 10 (feliat)

100% natural
din lapte pasteurizat

Cu gust lăptos și delicat, Cașcavalul de 10 este potrivit pentru orice moment al zilei și orice gust! Este ideal într-un sandviș cald pe grill, fiind gata feliat. Maturat până la 30 de zile, pentru a-ți oferi un deliciu de cașcaval!

P.S. Folosim 10 litri de lapte pt 1 kilogram de cașcaval, deci.. e de 10!

Caș Zvântat (feliat)

100% produs românesc, natural
din lapte pasteurizat
120 g

Cașul zvântat, cunoscut și apreciat de copii pentru gustul său blând, cu sare puțină, este acum disponibil în varianta feliată, perfectă pentru gustări variate. La fel de cremos, însă mult mai practic pentru mămici.

Cașcaval Gingaș

100% produs românesc, natural
din lapte pasteurizat
Fără lactoză
120 g

Obținut din lapte fără lactoză, cașcavalul nostru feliat are un conținut redus de grăsimi (12,6%) față de cel clasic, menținând însă gustul autentic, bogat și cremos. O alegere delicată, ideală atât pentru cei care își controlează aportul de grăsimi și calorii, cât și pentru cei care nu tolerează lactoza.

Mai multe detalii despre lactoză și procesul de delactozare aici: Adevăruri despre lapte

Rotocol de cașcaval

100% natural
Combined Shape maturat până la 30 de zile
din lapte pasteurizat

În rotițe de 280g, vidat și împachetat în hârtie fină, Rotocol de cașcaval completează seria brânzeturilor de la Lăptăria cu caimac.

Maturat până la 30 de zile, este un cașcaval moale, cu textură fină și bogată în coajă naturală.

Cu gust lăptos, cremos și delicat, ușor sărat, Rotocol de cașcaval este potrivit pentru orice moment al zilei și orice gust!

Se pretează pentru un mic dejun pentru copii sau adulți într-un sandviș cald pe grill, tăiat cubulețe pentru gustări cu grisine, roșii sau măsline ori adăugat în diverse preparate la cuptor, ras sau în tigaie pane! Tu cum îl preferi?

Caș zvântat

100% natural
din lapte pasteurizat
225 g

Caș Zvântat este ca o declarație de gust a laptelui! „Convertim” 12 litri de lapte pentru fiecare kilogram de caș, ca să obținem un gust fin și plăcut, așa cum le place copiilor.