Rețetă frittata de primăvară

Extrem de versatilă, frittata este o variantă rapidă de prânz și poate fi făcută cu diverse ingrediente avute la îndemână. Servită alături de o pâine delicioasă și o salată de verdețuri cu un dressing lejer, este un preparat delicios.

Ingrediente (4-6 porții):

  • 8 ouă medii
  • 100 gr spanac baby
  • Câteva frunze de mentă
  • 2 fire ceapă verde
  • 3 fire sparanghel
  • 8 roșii cherry
  • 4 felii prosciutto crudo
  • 100 gr caș zvântat Lăptăria cu Caimac
  • 100 gr smântână dolofană Lăptăria cu Caimac
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper negru după gust

Mod de preparare:

  • Cuptorul se preîncălzește la 175°C.
  • Într-o tigaie de fontă se încinge 40 gr din uleiul de măsline și se călește ceapa verde. Se adaugă frunzele de spanac și se gătesc și ele 3-4 minute.
  • Ouăle se bat cu sare și piper, apoi se adaugă amestecul de ceapă verde și spanac. Se încorporează frunzele de mentă, roșiile cherry tăiate pe jumătate, șunca prosciutto ruptă fâșii, cașul zvântat dat pe răzătoarea cu găuri mari, smântâna dolofană și sparanghelul tăiat grosier.
  • Tigaia de fontă de 20 cm se unge cu 10 gr de ulei de măsline și se toarnă amestecul în ea.
  • Se dă la cuptor și se coace pentru 35 minute. Se servește caldă sau rece.

Această rețetă a fost realizată de Adina Candrea (https://lagourmandisemousseadina.com/), care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestei fritatta imbietoare. Bucuroși să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare