Acest mousse de trandafiri are un gust amețitor, sofisticat şi plin de senzualitate. Pentru decor am folosit boboci de trandifiri uscaţi din Persia, iar pe deasupra am nins zahăr pudră şi un strop de scorţişoară.
Ingrediente (4 porţii):
- 100 g biscuiţi digestivi
- 50 g unt
- 10 g gelatinǎ (6 foi)
- 200 ml sirop de trandafiri (pregătit din 1 parte sirop concentrat şi 3 părţi apă plată)
- 50 ml suc de portocale proaspǎt stors
- 250 g iaurt Lăptăria cu caimac
- 1-2 linguri zahǎr pudrǎ (după gust)
- 200 g frişcǎ proaspǎtǎ
- 2 linguri trandafirată (lichior de trandafiri)
- boboci de trandafiri uscaţi (pentru decor)
Mod de pregătire:
Biscuiţii se fărâmiţează, apoi se mixează împreună cu untul moale până când devin ca o cremă. Se pun biscuiţii în cele 4 cupe şi se tasează bine cu ajutorul unei linguriţe. Se lasă la frigider 1 oră.
Într-un ibric, foile de gelatină se pun la înmuiat 5 minute în siropul de trandafiri amestecat cu sucul de portocale. Se pune apoi ibricul cu gelatinǎ pe foc timp de 1-2 minute, amestecând continuu, pânǎ când gelatina se dizolvǎ complet. Se lasǎ sǎ se rǎceascǎ puțin.
Separat, într-un castron, se amestecǎ celelalte ingrediente – iaurtul, zahǎrul pudrǎ, frişca proaspǎtǎ şi alcoolul. Se adaugǎ gelatina şi se omogenizeazǎ totul. Se toarnǎ în cupe şi se lasǎ la frigider cel puțin 2 ore. Poftă bună sau nebună!
Această rețetă a fost realizată de Madame Pelin, care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestui desert delicios. Bucuroși să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.