Clătite de primăvară cu Rotocol și urzici

Pentru mine, vestitoarele primăverii sunt cu siguranță urzicile și în fiecare an am câteva săptămâni în care le consum obsesiv. Așa că trec și printr-un exercițiu creativ de a le integra în diverse rețete.

De data asta am vrut un preparat versatil care să placă deopotrivă adulților și copiilor, așa că răspunsul a fost imediat: clătite. Chiar și bebelușii se pot bucura de acest preparat, mai ales că urzicile au un aport semnificativ de fier, brânza proaspătă nu conține sare și rămâne doar cantitatea neglijabilă de sare din Rotocol.

 

Ingrediente

(12 clătite)

110g brânza proaspătă Lăptăria cu caimac

50g cașcaval Rotocol ras

140g urzici opărite și scurse bine

2 legături de leurdă sau 1 cățel usturoi

1linguriță praf de copt

2 ouă

1 1/2 linguriță sare

Piper

Ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare

  1. Toacă mărunt urzicile și leurda și amestecă-le într-un bol cu restul ingredientelor
  2. încălzește o linguriță de ulei într-o tigaie antiaderentă încinsă și prăjește clătitele (o lingură de aluat/clătită) până când se renumesc și marginile sunt închegate.
  3. Adaugă ulei de câte ori este necesar ca să nu se lipească.
  4. Mânâncă-le calde sau reci cu o lingură generoasă de smântână.

 

*Trucuri

  • Salvează rețeta și înlocuiește urzicile cu ce frunze și/sau legume sunt în sezon (ștevie, spanac, broccoli, etc)

Această rețetă de sorginte slavă a fost realizată de Adelina Maria (Umami Brunchcare a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă brânza proaspată într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Articole similare