Textura delicată și cremoasă a acestui desert îmbrățișează cu grijă felii de pere proaspete, creând o simfonie de arome. Ciocolata topită adaugă o notă de savoare desertului. Fiecare lingură este o călătorie gastronomică plină de plăcere. O reteta de clafoutis cu pere și ciocolată în care laptele de la Lăptărie joacă rolul principal.
Ingrediente reteta clafoutis cu pere și ciocolată:
- 75g făină
- 50g alune de pădure macinate fin
- 15g cacao
- 1 linguriță pudră scortișoară
- 150g zahăr
- 250ml lapte Lăptăria cu Caimac
- 4 ouă
- 100g ciocolată neagră
- 5 pere
- 30g alune de pădure tocate
Mod de preparare:
- Într-un bol încăpător amestecă făina, cacaua, alunele măcinate, zahărul și scorțișoara.
- Într-un alt bol mare bate ouăle întregi cu laptele până când se omogenizează. Adaugă treptat amestecul cu făină și zahăr pregătit mai devreme. Încorporează-l cu telul până când totul este omogenizat. E și mai ușor dacă amesteci totul cu un blender.
- Topește ciocolata la bain-marie și încorporează-o în amestecul pentru reteta clafoutis.
- Curăță perele, îndepărtează mijlocul cu semințe și feliază-le.
- Unge un vas ceramic mare cu unt. Toarnă compoziția cu ciocolată pentru clafoutis în vas. Apoi așează în ea feliile de pere și presară alunele tocate.
- Coace clafoutis în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 de minute, până când amestecul lichid coagulează.
- Se scoate și se servește.
Trucuri:
Lasă desertul puțin la răcit pentru a te bucura de textura și aroma sa. Reteta de clafoutis e gata și te poți bucura de finețea sa!
Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.
View this post on Instagram