Vrei să te răcorești cu un desert simplu de preparat și fresh?
Ți-am pregătit o rețetă perfectă pentru vara aceasta de înghețată cu iaurt, un deliciu de nerefuzat.
Ingrediente:
- 350g zmeură congelată
- 250g Iaurt mic Lăptăria cu Caimac
- 150g lapte condensat îndulcit
Mod de preparare:
- Pregătește o tavă de chec sau o tavă ceramică în care sa așezi folie alimentară de plastic, astfel încât să acoperi și baza, și pereții, iar folia să atârne peste margini.
- Pune într-un blender mare, zmeura, laptele condensat și iaurtul și amestecă până când ai o compoziție omogenă.
- Toarnă amestecul în tava pregătită. Acoperă și pune la congelator cel puțin 4 ore sau, mai bine, peste noapte.
- După ce s-a congelat scoate amestecul înghețat din tavă cu tot cu folie. Îndepărtează folia și taie-l în bucăți/ cuburi.
- Pune bucățile în blender până când ai o consistență moale.
- Pune totul înapoi în tavă sau într-un recipient pentru congelator. Lasă la congelator alte 20-30 de minute până când se întărește suficient să poți scoate din amestec cupe de înghețată.
- Servește cu afine și zmeură.
Trucuri:
În funcție de preferințe, poți alege pentru compoziție alte fructe, iar la final poți să servești înghețata la cornet sau dintr-un bol.
Această rețetă a fost realizată de Alina Muntele, care a ales lactatele noastre 100% naturale. Bucuroși să vedem cum se transformă ingredientele noastre într-un preparat realizat cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.