Quiche Lorraine

Quiche-urile sunt unele dintre cele mai versatile preparate și iubite tarte din lume, având compoziții dintre cele mai variate. Pot fi servite atât calde, cât și reci și constituie o gustare excelentă, o idee pentru pachețelul copiilor la școală sau chiar un aperitiv. Alături de o salată din mix de verdețuri și dressing de vinegretă, pot servi și ca prânz sau cină. Cea mai cunoscută tartă din această categorie este Quiche Lorraine, o tartă cu rădăcini franco-germane, creată undeva în secolul al XVI-lea.  

Ingrediente (8-10 porții, formă de 23 cm):

Pentru aluatul de tartă:

  • 250 gr făină 000
  • 125 gr unt 82% rece
  • 1 ou (50 gr)
  • 2 linguri apă foarte rece
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță amestec ierburi de Provence (opțional)

Pentru umplutură:

  • 150 gr bacon (tăiat cubulețe)
  • 5 ouă medii
  • 250 gr smântână dolofană Lăptăria cu Caimac
  • 225 gr caș zvântat Lăptăria cu Caimac
  • Sare și piper după gust
  • ¼ linguriță nucșoară

Mod de preparare:

Aluatul de tartă:

  1. În bolul unui robot cu lama S se mixează făina cernută, untul, sarea și ierburile aromatice.
  2. Se adaugă oul și apa și se mixează scurt. Se formează o bilă din aluat, se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece cca 1 oră. (daca nu aveti robot, se poate lucra aluatul manual, fara sa insistati pentru a nu se incalzi).
  3. Se întinde între două coli de hârtie pergament și se așază în tava pentru tartă.
  4. Se înțeapă la bază cu o furculiță și se coace ”în orb” (se pune peste aluat o bucată de hârtie de copt peste care se adaugă boabe de năut/ fasole/ orez/ bile speciale pentru acest proces) pentru 10 minute la 180°C, se scoate din cuptor, se îndepărtează hârtia de copt cu boabele folosite și se mai coace 10 minute.
  5. Se lasă la răcorit până la pregătirea umpluturii. Cuptorul nu se oprește, rămâne setat la temperatura de 180°C.

Umplutura:

  1. Baconul se prăjește în foarte puțin ulei.
  2. Se bat ouăle cu sare, piper și nucșoară.
  3. Se adaugă smântâna dolofană și cașul zvântat dat pe răzătoarea mare și se amestecă bine.
  4. Baconul, scurs de ulei, se distribuie uniform la baza cojii de tartă, peste care se toarnă, apoi, umplutura de smântână.
  5. Se toarnă în coaja de tartă și se dă la cuptor pentru 35-40 de minute.

Această rețetă a fost realizată de Adina Candrea (https://lagourmandisemousseadina.com/), care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestui quiche gustos. Bucuroși să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare