cu zarzavat, cimbru, usturoi, cartof, broccoli și porumb
– rețeta este pentru 4 porții
Ingrediente:
- 2 linguri de unt la temperatura camerei
- 2 linguri de ulei de măsline
- usturoi după gust, tocat mărunt (eu am pus 2 căței mari)
- ceapă albă mică, tocată mărunt
- 2 morcovi, jumătate de țelină mică, un păstârnac mic și o
- rădăcină de pătrunjel – tăiate cuburi
- 2 cartofi medii, curățații și tăiați cuburi mici
- 4-8 florete de broccoli, în funcție de cât de mari sunt
- 4 linguri de porumb (decongelat, dacă e cazul)
- 1l de supă clară de pui
- 1 lingură de cimbru uscat
- 1 linguriță de oregano
- sare, piper proaspăt măcinat
Mod de pregătire:
- Într-o cratiță adâncă se topește untul la foc mic.
- Se adaugă uleiul de măsline, zarzavaturile tăiate cuburi, ceapa și usturoiul. Se călesc amestecând constant.
- Se adaugă mirodeniile și se stinge totul cu supa de pui, încălzită în prealabil.
- Se adaugă cartofii și se lasă supa să fiarbă la foc mic.
- Când legumele sunt suficient de moi pe încercate, se adaugă porumbul și broccoliul tăiat mărunt (spre mediu :-)). E important să nu supragătim leguma verde, poate fi dezgustătoare în caz contrar.
- Odată ce avem consistența dorită, tragem supa de pe foc și o garnisim cu smântâna proaspată după gust. Rezultatul ar trebui să fie o supă deasă, aproape o tocană, adăpost de vreme rea.
Această rețetă a fost realizată de Ana Naie, care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestei supe delicioase. Bucuroși să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.