Tartă cu caramel sărat, arahide și ganache de ciocolată neagră

Ingrediente (formă de tartă de 20 cm):

Pentru aluatul de tartă:

  • 125 gr făină 000
  • 60 gr unt 82% (rece)
  • 50 gr zahăr pudră
  • 1 ou mic (40 gr)
  • 1 praf sare

Pentru stratul de caramel sărat cu arahide:

  • 50 gr unt 82%
  • 50 gr zahăr brun muscovado
  • 200 ml lapte condensat îndulcit Lăptăria cu Caimac
  • 70 gr arahide coapte (nesărate)
  • Fulgi de sare (sau sare de Himalaya) după gust

Pentru ganache-ul de ciocolată neagră:

  • 125 gr ciocolată neagră (50-60%)
  • 185 gr smântână proaspătă Lăptăria cu Caimac
  • 20 gr miere/ zahăr invertit

Mod de prepapare:

Aluatul de tartă:

  1. În bolul unui robot cu lama S se mixează făina cernută, zahărul, untul și sarea.
  2. Se adaugă oul și se mixează scurt. Se formează o bilă din aluat, se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece cca 1 oră.
  3. Se întinde între două coli de hârtie pergament și se așază în tava pentru tartă.
  4. Se înțeapă la bază cu o furculiță și se coace ”în orb” pentru 20 de minute la 180°C.
  5. Se scoate și se lasă la răcit complet.

Stratul de caramel sărat și arahide:

  1. Într-un vas, se pun untul și zahărul și se lasă, la foc mic, până când zahărul este topit.
  2. Se adaugă laptele condensat îndulcit și se lasă la fiert 2 minute. Se adaugă sarea și arahidele și se toarnă în coaja de tartă. Se dă la rece.

Ganache-ul de ciocolată neagră:

  1. Smântâna proaspătă se încălzește, dar nu se fierbe.
  2. Se amestecă cu mierea/ zahărul invertit și se toarnă peste ciocolata tocată mărunt în prealabil.
  3. Se lasă la infuzat 5 minute, apoi se blendează cu un mixer vertical.
  4. Se toarnă peste stratul de caramel sărat.

Tarta se decorează după imaginație. O opțiune bună ar fi cu dungi de caramel, jumătăți de arahide pudrate cu pudră aurie comestibilă și biluțe de ciocolată din vafă.

Această rețetă a fost realizată de Adina Candrea (https://lagourmandisemousseadina.com/), care a ales lactatele noastre 100% naturale pentru prepararea acestui desert fabulos. Incantati să vedem cum se transformă produsele noastre în preparate realizate cu iscusință și cu respect față de ingrediente și gust, îi mulțumim pentru că ne-a ales pentru această rețetă, pe care o împărtășim cu voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se pot folosi următoarele tag-uri HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole similare